SUBO

Fiffiga och snygga matflaskor från Australien

Slipp dyra köpe-klämmisar som ofta mest innehåller äpplejuice. Fyll istället en matflaska med god mat din baby eller ditt barn gillar! Flaskorna är specialgjorda för mos-konsistenser, som t.ex. fruktmos, grönsaksmos och gröt.

Det som gör Suboflaskorna så bra är att de inte går att klämma på = inget spill. Maten sugs istället upp när barnet suger på munstycket. De är också lätta att diska, och det skadar ju inte att de är fina att se på.

Subo logo

Read more about the brand

Facts about Subo

Matflaskan från Subo är en riktigt smart uppfinning som gör att din baby kan börja äta själv. För barn som inte kan tugga allt än är den perfekt för frukt- och grönsaksmos, gröt eller en hel måltid av en mixad pure. För äldre barn passar t.ex. smoothies eller yoghurt som blir ett nyttigt och billigt mellanmål.

Den återanvändbara flaskan sparar pengar åt familjen och sparar dessutom på miljön genom att minska behovet av köpta klämmisar. De är ofta dessutom både onödigt söta och skapar kladd, vilket ni slipper med Subo. Flaskan är tillverkad av giftfri plast.

Eftersom flaskan inte går att klämma ihop minskar risken att ditt barn klämmer ut maten istället för att äta upp den. Bebisar från ca 6 månader klarar att suga från det mjuka munstycket i silikon och se plattformen i flaskan åka uppåt! Fönstret där fyllnivån syns talar om för både barn och föräldrar hur mycket som är kvar i flaskan.

Notera att du inte bör frysa eller köra Subo-flaskan i mikron. Det är svårt att kontrollera temperaturen om du värmer direkt i flaskan, därför rekommenderar vi att du värmer mat och sedan fyller flaskan. Det går bra att lägga fryst mat som ska tina under dagen och ätas kall i flaskan.

Flaskan är utmärkt för mos-konsistenser och pureer, yoghurt, frukostflingor uppblötta i mjölk, gröt m.m. Den passar dock inte för lättflytande drycker.

Flaskan rymmer upp till 210 ml men det går att fylla i mindre, tryck i så fall upp botten så att det blir tomt på luft.

About the family business Subo

Subo Products är ett familjeföretag grundat 2012 i Melbourne, Australien. Deras målsättning är att producera funktionella produkter av hög kvalitet till föräldrar som försöker göra måltider lättare och roligare. Idén till Subo-flaskan föddes när deras egna barn var redo att börja äta, och de saknade en liknande produkt. Subo månar högt om säkerhet, de designar ju för sina egna barn.

Subo uppfanns av föräldrarna Glen och Julie-Anne. Som de flesta föräldrar med stressiga liv letade de efter innovative produkter som skulle vara till hjälp i livsbalansen med deras små barn.

När de sökte efter produkter som skulle göra det enklare att ge barnen hemlagad mat när de var utanför hemmet märkte de att det inte fanns något på marknaden som inte slutade i ett kladdigt kaos.

Så föddes idén till en “klämfri” matflaska. Om deras barn inte kunde klämma på flaskan skulle det också bli mindre chans till kladd. Flaskan är också lätt att diska ur ordentligt, till skillnad från t.ex. påfyllbara klämmisar.

När många andra outsourcar sin tillverkning till låglöneländer har Subo valt att tillverka 100% av produkten i Australien, och företaget är helt australiskt. Därför får de använda logon “Australian Made and Owned”. Subo anser att de på det här sättet har bäst kontroll över produkternas kvalitet och att säkra och bra material verkligen används.

Subo logo

Glen har ursprung i Filippinerna och Kanada. Ett av hans tidigaste och bästa minnen från barndomen är när hans mamma matade honom och repeterade ordet “subo”.

Subo är språket tagalog (filippinska) och betyder “munfull”, och subo-an betyder “att mata”. Subos motto är att hjälpa till att skapa fina minnen för dig och din familj, en tugga i taget!

Produkter från Subo

290 kr

Subo | 
Let your child eat by itself! Clever food bottle that you fill yourself with pureed fruits and vegetables, yoghurt, and smoothies. The platform inside moves up as the baby easily sips food from the spout. Non-squeeze bottle = No mess! Available in three colours: blue, pink and green.